2016. november 28., hétfő

Ezer nap Toszkánában

Marlena de Blasi
Ezer nap Toszkánában

Újabb kóstoló az Ezer nap Velencében szerzőjének szenvedélyes életéből Marlena, az újdonsült velencei feleség életének ez az újabb ízes szelete a házaspár Toszkánába költözését meséli el. A két ember határtalan lelkesedéssel és igencsak behatárolt anyagiakkal indul útnak a lagúnák városából egy kétszáz lelket számláló falucskába, időtlen idők óta művelt olajfaligetek és etruszk hőforrások közé.
Beköltöznek egy félig-meddig renovált egykori istállóba, ahol se telefon, se központi fűtés, a konyha pedig csak talpalatnyi, és hamarosan összebarátkoznak Barlozzóval, a falu önjelölt elöljárójával. Barlozzo gazdag helyi folklórral átitatott elbeszélései betekintést engednek számukra – és számunkra is – Toscana lelkébe.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ezt a könyvet éhesen tilos olvasni :-).
Mennyi érzéssel és szenvedéllyel írja le a mennyei ízeket hmmm...pedig oly egyszerű étek a legtöbb recept, mégis szinte úgy érzi az ember, hogy nem csak olvassa, hanem maga is épp falatozza :-)
Nagyon megfogott az olasz falucska lakóinak összetartása, ahogy egymást segítik és nem irigyek egymásra, mint kicsiny hazánk mentalitása.
Kedves kis könyv, érdemes elolvasni akár a mediterrán étkezés miatt is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...