2016. december 4., vasárnap

Zafír égbolt

Belinda Alexandra
Zafír égbolt

"Várj reám, s én megjövök.
Fordulj daccal el,
ha áltatják ösztönöd,
hogy: feledni kell…"

A szerelem hatalmasabb, mint a háború. Egy gyönyörű és céltudatos nő azonban mindkettőt elveszíti. Története megoldatlan rejtély maradt… egészen mostanáig.

2000: Az orosz-ukrán határ melletti erdőben egy második világháborús harci repülőgép roncsaira bukkannak. Úgy tűnik, a fák között Natalija Azarova ászpilóta – aki legtöbbször úgy nézett ki, akár egy pin-up lány – repülője és maradványai hevernek. A nő sorsát azonban továbbra is homály fedi. A Kreml állítása szerint német kém volt, aki megrendezte a saját halálát. A szerelme, Valentyin Orlov tábornok viszont sosem adta fel, hogy megcáfolja a szovjet propaganda állítását: kitartóan hisz Natalija hűségében.
Lily, a fiatal ausztrál nő – aki egy szörnyű tragédiát követően orosz családjának hazájába utazik – Moszkvában próbál felejteni és tovább élni az életét. Őt is lenyűgözi Natalija története, és amikor találkozik egy idős nővel, aki azt állítja, hogy ismeri a pletykák mögött rejlő igazságot, Lily mindenképpen utána akar járni a rejtélynek.




----------------------------------------------------------------------------------------------


Imádtam, gyönyörű és letehetetlen! 
Szerelem és háború, mennyi de mennyi hasonló történet lehetett, felkavart és mégis imádtam minden sorát. 
Nagyon szépen felépítette az író a cselekményt, a jelen és múlt összekapcsolásával, folyamatosan bontakozott ki az esemény. 
Politikai szempontból nem fejteném ki, érdekes több nemzet szemével látni a háború borzalmait, mégis mindig ugyanazt érzem, minden nemzet fiai a háború áldozatai, minden család rémálma és gyásza.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...